Com esborra l'historial de visualitzacions de YouTube (i l'historial de cerques)

YouTube recorda tots els vídeos que heu vist mai, suposant que heu iniciat la sessió amb el vostre compte de Google. YouTube utilitza aquest historial per recomanacions i fins i tot us anima a tornar a veure vídeos antics. A continuació s’explica com netejar l’historial de visualitzacions o deixar de recopilar-lo.

Els historials de visualitzacions i cerques només s’emmagatzemen si heu iniciat la sessió a YouTube amb el vostre compte de Google mentre esteu veient.

Elimineu elements del vostre historial de visualitzacions (i de l'historial de cerques)

L'aplicació Android de YouTube té un mode d'incògnit que podeu activar per evitar temporalment que recopili historial. Fins i tot podeu deixar que YouTube deixi de recopilar completament l’historial de visualitzacions seguint les instruccions següents. Per tant, si esteu a punt de veure alguna cosa que no vulgueu al vostre historial, feu servir els consells següents.

Però, si ja heu vist un vídeo, el mode d’incògnit no us ajudarà i haureu d’eliminar-lo del vostre historial si no el voleu tornar a veure.

Per fer-ho al navegador web, aneu al lloc web de YouTube i feu clic al botó de menú a l'extrem superior esquerre de la pàgina. Feu clic a l'opció "Historial" a la biblioteca de la barra lateral.

Per eliminar un element de l'historial de visualitzacions, feu clic o toqueu la "X" a la dreta del mateix. Heu de passar el cursor per sobre del vídeo amb el ratolí per veure la "X" al lloc web de l'escriptori.

També podeu seleccionar "Historial de cerques" aquí per veure la llista completa de cerques que heu fet a YouTube. Feu clic a la "X" a la dreta d'una cerca per suprimir-la.

També podeu suprimir elements de l'historial de visualitzacions a l'aplicació YouTube per a iPhone, Android o iPad.

Per fer-ho, toqueu la icona "Biblioteca" a la barra d'eines a la part inferior de l'aplicació i, a continuació, toqueu l'opció "Historial".

Toqueu el botó de menú a la dreta d'un vídeo i, a continuació, toqueu l'opció "Elimina de l'historial de visualitzacions".

No veiem cap manera de veure tot l'historial de cerques i eliminar-ne cerques individuals a l'aplicació YouTube per a mòbils. Podeu utilitzar el lloc web de YouTube per eliminar cerques individuals. També podeu esborrar tot l’historial de cerques de YouTube de l’aplicació seguint les instruccions següents.

Esborreu l'historial de visualitzacions complet (i l'historial de cerques)

En lloc de suprimir vídeos visualitzats individualment, només podeu esborrar tot l'historial de visualitzacions dels servidors de Google. Tingueu en compte que això empitjorarà les recomanacions de vídeos de YouTube, ja que YouTube no sabrà quins tipus de vídeos us agraden veure.

Per fer-ho al lloc web de YouTube, feu clic al botó de menú situat a l'extrem superior esquerre de la pàgina i, a continuació, feu clic a l'opció "Historial". A la dreta dels vídeos que heu vist, feu clic a l'ordre "Esborra tot l'historial de visualitzacions".

Apareixerà un quadre de diàleg que us demanarà confirmació. Feu clic a "Esborra l'historial de visualitzacions" per confirmar la vostra elecció.

Per suprimir l'historial de cerques de YouTube, feu clic a "Historial de cerques" a Tipus d'historial aquí i, a continuació, feu clic a l'ordre "Esborra tot l'historial de cerques".

Per esborrar tot l'historial a l'aplicació mòbil de YouTube, aneu a Biblioteca> Historial. Toqueu el botó de menú a la part superior de l'aplicació i, a continuació, toqueu l'opció "Configuració de l'historial".

Desplaceu-vos cap avall i toqueu "Esborra l'historial de visualitzacions" a Historial i privadesa.

També podeu tocar "Esborra l'historial de cerques" aquí per esborrar tot l'historial de cerca de YouTube.

Utilitzeu el mode d’incògnit de YouTube

Si esteu a punt de veure alguns vídeos vergonyosos que no voleu que YouTube recordi més tard, proveu d’utilitzar el mode d’incògnit de YouTube.

De moment, el mode d'incògnit de YouTube és nou i només està disponible a l'aplicació Android. Amb el futur, Google afegirà aquesta funció a l'aplicació per a iPhone, al lloc web i a les aplicacions de YouTube d'altres plataformes.

Per activar el mode d'incògnit, toqueu la vostra foto de perfil a l'extrem superior dret de l'aplicació YouTube Android i, a continuació, toqueu "Mode d'incògnit" a la pantalla del menú que apareix. Després d'activar el mode d'incògnit, no es desaran les cerques que feu i els vídeos que mireu a la sessió actual.

RELACIONATS:Com s'utilitza el nou mode d'incògnit de YouTube per amagar el vostre historial de visualitzacions

Posa en pausa la col·lecció d'historial de YouTube

No podeu activar el mode d’incògnit de YouTube a la majoria de plataformes, però podeu fer alguna cosa gairebé tan bo: posar en pausa l’historial de visualitzacions de YouTube abans de veure allò que no voleu.

Aquesta configuració és per a tot el compte, de manera que YouTube deixarà de recordar els vídeos que heu vist a tots els vostres dispositius (iPhone, Android, iPad, lloc web, Roku, smart TV o qualsevol altra cosa) suposant que hàgiu iniciat la sessió a YouTube amb el vostre compte en aquest dispositiu. .

Per fer-ho a través del web, visiteu el lloc web de YouTube i feu clic a l'opció "Historial" de la barra lateral. Feu clic a l'enllaç "Posa en pausa l'historial de visualitzacions" a la dreta del vostre historial de visualitzacions de YouTube.

YouTube t'advertirà que no recollirà cap historial de visualitzacions mentre ho hagis aturat, cosa que empitjorarà les seves recomanacions. Feu clic a "Posa en pausa" per continuar.

També podeu seleccionar "Historial de cerques" aquí i fer clic a "Posa en pausa l'historial de cerques" per evitar que YouTube recordi les cerques que feu.

Per fer-ho mitjançant l'aplicació YouTube per a iPhone, Android o iPad, aneu a Biblioteca> Historial. A la pàgina Historial, obriu el menú i toqueu el botó "Configuració de l'historial".

Desplaceu-vos cap avall fins a la secció Historial i privadesa i activeu l'opció "Posa en pausa l'historial de visualització".

També podeu activar l'opció "Posa en pausa l'historial de cerca" aquí per evitar que YouTube recopili el vostre historial de cerca.

YouTube deixarà de recordar els vídeos que has vist per poder veure tots els vídeosPeppa Pig vols sense que YouTube se’n recordi.

Quan hàgiu acabat de jugar i voleu que YouTube recordi de nou l'historial de visualitzacions, torneu aquí i feu clic a "Activa l'historial de visualitzacions" (al lloc web) o desactiveu l'opció "Posa en pausa l'historial de visualitzacions" (a l'aplicació).

Podeu deixar l'historial de visualitzacions desactivat durant el temps que vulgueu, fins i tot per sempre. Depèn de vosaltres.

Per mantenir els vídeos infantils fora del vostre historial de YouTube, també podríeu proporcionar-los l'aplicació YouTube Kids. Les cerques i els vídeos de l'aplicació YouTube Kids adaptada per a nens no apareixeran al vostre historial normal de visualitzacions de YouTube.

Recordeu: fins i tot si heu aturat l’historial de visualitzacions de YouTube, el navegador web continuarà emmagatzemant les pàgines web de YouTube que visualitzeu a l’historial de navegació. Això no s'aplica si estàs veient YouTube en una aplicació, és clar. Però, en un navegador, el vostre navegador recordarà les pàgines web de YouTube com qualsevol altra pàgina que hàgiu visitat.

RELACIONATS:Com esborrar el vostre historial en qualsevol navegador

Crèdit de la imatge: NIP photography / Shutterstock.com.