Desactiveu el control del compte d'usuari (UAC) de la manera fàcil a Win 7, 8 o 10

Si fa temps que utilitzeu Windows, és probable que recordeu el molest que va ser el control del compte d’usuari (UAC) quan va aparèixer per primera vegada a Windows Vista. Aleshores us vam mostrar com desactivar-lo i encara el podeu desactivar a Windows 8 i 10. A continuació s’explica com.

RELACIONATS:Per què no heu de desactivar el control del compte d'usuari (UAC) al Windows

Una primera advertència, però. De fet, us recomanem que ho feu no desactiveu la UAC. Acabareu amb un PC menys segur (i hem escrit una guia fantàstica per explicar-ho). Si sempre el desactiveu en una nova instal·lació de Windows, és possible que vulgueu provar-ho de nou. La UAC de Windows 8 i 10 és molt més simplificada i menys molesta del que solia ser. Dit això, no som aquí per dir-vos què heu de fer.

Al Windows 7, 8 o 10, premeu Inici, escriviu "uac" al quadre de cerca i, a continuació, feu clic al resultat "Canvia la configuració del control del compte d'usuari". Al Windows 8, utilitzeu la pantalla d’inici (en lloc del menú Inici) i haureu de canviar la cerca a “configuració”, però continua funcionant bàsicament igual.

A la finestra "Configuració del control del compte d'usuari", arrossegueu el control lliscant fins al paràmetre "No notificar mai". Feu clic a "D'acord" quan hàgiu acabat.

Bastant senzill.

Tingueu en compte també que no cal que desactiveu la UAC. Aquí teniu la configuració que podeu aplicar amb el control lliscant:

  • Notifiqueu sempre: Windows us demana que verifiqueu mitjançant UAC sempre que una aplicació intenti instal·lar programari o fer canvis al vostre PC. També demana verificació quan feu canvis a la configuració de Windows.
  • Notifiqueu només les aplicacions: Les dues opcions centrals del control lliscant funcionen de manera similar, amb les dues notificacions només quan les aplicacions intenten fer canvis, però no quan canvieu la configuració de Windows. La diferència entre les dues opcions és que la primera atenuarà la pantalla durant la notificació i la segona no. El segon paràmetre està pensat per a persones amb PC que (pel motiu que sigui) triguen molt a enfosquir la pantalla.
  • No ho notifiqueu mai: UAC no us notifica sobre els canvis que feu o els que fan les aplicacions. Aquesta configuració desactiva essencialment UAC.

Com hem dit, us recomanem que no desactiveu UAC. És el que us fa segur executar un compte d’administrador com a compte d’usuari diari. Però, si esteu decidit a desactivar-lo, almenys ara ja sabeu el fàcil que és.