Heu d'esborrar la memòria cau del sistema al vostre telèfon Android?

Alguns telèfons Android emmagatzemen fitxers temporals utilitzats per a actualitzacions del sistema operatiu en una partició de memòria cau. És possible que hagueu vist recomanacions a tot el web que suggereixen que esborreu aquesta partició de tant en tant, però és una bona idea?

Què és la memòria cau del sistema i quines dades s'emmagatzemen allà?

Fa un temps, els dies anteriors a Nougat, Android utilitzava una memòria cau del sistema per emmagatzemar fitxers d’actualització del sistema. Android s’ha desvinculat d’això, preferint un mètode diferent per instal·lar actualitzacions.

Molts telèfons moderns ni tan sols tenen memòria cau del sistema. Si el vostre té una memòria cau del sistema, estarà en una partició independent de l’emmagatzematge principal del telèfon. Els fitxers allí emmagatzemats no ocupen cap espai accessible per a l'usuari: si esborreu la memòria cau del sistema no es podrà descarregar cap aplicació nova, emmagatzemar fitxers ni desar més fotos de gats.

La memòria cau del sistema també és diferent de les dades de l’aplicació emmagatzemades a la memòria cau, que són les dades emmagatzemades per les aplicacions i específiques d’aquesta aplicació en concret. Per exemple, Spotify emmagatzema música en directe al fitxer de memòria cau per a una reproducció més ràpida (i fora de línia). Cada aplicació té el seu propi fitxer de memòria cau, que és separat del fitxer de memòria cau del sistema ifa ocupeu espai accessible per a l'usuari. Esborrar aquesta memòria cau és una manera fantàstica d’alliberar espai; només cal que tingueu en compte que l’aplicació reconstruirà la memòria cau a mesura que la feu servir, de manera que esborreu-la no és una solució permanent si necessiteu més espai.

RELACIONATS:Per què Android ja no necessita una partició de memòria cau

Heu d'esborrar la memòria cau del sistema?

Esborrar la memòria cau del sistema no hauria de causar problemes, però tampoc és probable que ajudi molt. Els fitxers que s’emmagatzemen permeten que el dispositiu accedeixi a la informació de referència habitual sense haver de reconstruir-la constantment. Si esborreu la memòria cau, el sistema tornarà a generar aquests fitxers la propera vegada que el telèfon els necessiti (igual que amb la memòria cau de l’aplicació).

Tot i que no recomanem que esborreu la memòria cau del sistema, especialment amb regularitat o sense cap motiu, hi ha ocasions en què pot ajudar-vos. Per exemple, de vegades, aquests fitxers es poden danyar i causar problemes. Si teniu problemes al telèfon i us queden sense opcions, podeu provar-ho.

Com esborrar la memòria cau del sistema del telèfon

Com s’ha esmentat, alguns telèfons no tenen una partició de memòria cau del sistema. Hem provat diversos telèfons i només els de OnePlus i Alcatel ens han permès esborrar la memòria cau. Samsung Galaxy, Google Pixel i els telèfons d'Oppo i Honor no tenien aquesta opció, per exemple. Com passa amb moltes coses a Android, el vostre quilometratge pot variar.

Per esborrar la memòria cau del sistema del telèfon, primer haureu de reiniciar el dispositiu en mode de recuperació. Per fer-ho, apagueu el dispositiu i, a continuació, manteniu premut el botó d’engegada i baixada de volum fins que el telèfon s’encengui. Si això no funciona, la combinació de botons pot ser diferent al dispositiu; si cal, consulteu la documentació de l'usuari.

És possible que se us demani que introduïu una contrasenya. Si és així, introduïu la contrasenya de la pantalla de bloqueig per accedir al mode de recuperació.

En alguns dispositius, la pantalla tàctil pot funcionar en recuperació, cosa que us permetrà tocar l'opció que vulgueu seleccionar. En d’altres, haureu de navegar per les diferents opcions prement els botons de pujar i baixar el volum, fent servir el botó d’engegada com a tecla “enter”.

A partir d’aquí, el procés dependrà del vostre dispositiu específic, però cercareu alguna opció “Esborra la memòria cau”. És possible que hàgiu de consultar la documentació del vostre dispositiu concret si teniu problemes.

Tanmateix, quan hàgiu trobat l’opció correcta, seleccioneu-la. Com que es tracta d’una decisió irreversible, és possible que alguns dispositius us demanin que confirmeu que voleu continuar. Un cop confirmat, només haurien de passar uns segons per netejar la partició.

Quan acabi, utilitzeu l'opció de reinici de recuperació per reiniciar el telèfon al SO. El telèfon s’encendrà normalment i ja està a punt.